Ungdomskurs i Brassensemblespel 
13 år -18 år


Blekinge International Brass Academy fortsätter sin satsning på ungdomar.
Kursen riktar sig till dig som har kommit en bit på väg på ditt instrument och som vill spela traditionell brassensemble. 

Följande instrumentgrupper ingår:
Trumpet, Valthorn, Trombon och Tuba.

Veckan präglas huvudsakligen av ensemblespel under Per Kristian Svensens ledning. 
Se mer info om Per Kristian Svensen under fliken ”Teachers”

Om du är nyfiken och tänker dig att ta ett steg längre in i ditt musicerande så är det här kursen för dig. Kanske finns tankar på en framtid som professionell musiker eller en amatör på hög nivå? På kursen finns möjligheter att träffa andra med samma funderingar, de som kommit längre och inte minst de internationella solisterna och musikerna! Utöver brassensemblespel så kommer du självklart ha tillgång till alla aktiviteter som sker på BIBA. Det ges möjligheter att gå och lyssna på andras lektioner, man kommer att få träffa lärarna på BIBA vid ett tillfälle, delta på morgonseminarium, och självklart delta på konsert och lyssna på andras konserter och mycket mer. Det är 32:e året som vi genomför Blekinge International Brass Academy, vi har endast varit tvungna till ett års uppehåll på grund av pandemi! Under alla dessa år har deltagarna huvudsakligen varit högskolestudenter och professionella, men även amatörer på god nivå, i åldern 12–70 år. Nu har vi haft denna del av kursen 4 år och vi vill fortsatt satsa extra på ungdomar! I Sverige behöver vi många brassmusiker på alla nivåer. Därför hälsar vi dig som är ungdom mellan 13-18 år varmt välkommen till Karlskrona för en rolig och givande vecka full av spel, spännande musikmöten och gemenskap.

Brassensemblekursen kostar 2200 kr för hela veckan. I detta ingår kursen, möjlighet till att boka hotell till förmånligt pris. För hotellinfo och bokning titta under fliken "Accommodation"