Välkommen till

Brasspedagogiskt seminarium 

Seminarier och workshops om Brassundervisning 

i alla dess former.

Från praktik till filosofi! 

28 juni - 3 juli 2021 


Föreläsare och samtalsledare för de pedagogiska seminarierna är:

Maria Becker Gruvstedt, Musikhögskolan i Malmö 

Annmari Wangin, Musikhögskolan Ingesund


Välkomna till Brasspedagogiskt seminarium 2021

Välkommen till Brasspedagogiskt seminarium! Vi är glada att få bjuda in till en vecka med undervisnings- och utvecklingsfrågor i centrum. Samvaron i Karlskrona präglas av lusten att bygga nätverk, givande möten med kollegor, spännande seminarier och inte minst möjligheten att hämta inspiration från internationella artister! Du som vill kan också spela stort brass under veckan. Lärarensemblen har med åren blivit en stor succé. 

Vi vet inte hur situationen med covid-19 ser ut inför sommaren. Vår förhoppning är att vi ses i sommar och vi planerar därför för att kunna genomföra Brasspedagogiskt Seminarium. Självklart kommer vi hela tiden ta hänsyn till direktiv och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och vi kommer att förbereda seminarier och workshops för att begränsa smittspridning. Men, observera att kursen kan behöva förändras med kort varsel. Besked kommer att meddelas den 17 maj. 

Vår vision är att brassmusiken ska blomma! Tillsammans har vi stora förutsättningar för att skapa en god och stimulerande miljö för våra elever. Med Brasspedagogiska seminariet hoppas vi ha startat en fast samlingspunkt för pedagoger där man kan få inspiration att utveckla brassundervisningen på olika nivåer och för alla åldrar. Vi strävar efter att kombinera intressanta föreläsningar som kan ge inspiration i det dagliga arbetet, med seminarier som redovisar konkreta arbetssätt och dess resultat. Idéutbyten och möjlighet till nätverksbyggande kollegor emellan får stort utrymme under veckan.


Brasspedagogiskt Seminarium – innehåll 

Kursen vänder sig till dig som är brasspedagog i musik- eller kulturskola eller utbildar dig för att undervisa i musik och dessa instrument. Vi arbetar med frågor som rör utveckling av brassundervisning, rekrytering av elever och lärarnätverk. Ökat handlingsutrymme och kollegialt samarbete är ledord för de diskussioner vi för tillsammans. 

Seminarieveckan innehåller workshops, föreläsningar, seminarier, mästarklassbesök, brassensemblespel och konserter. 

Kursen är generöst integrerad med Blekinge Internationella Brassakademis spelkurs. Under veckans alla dagar får du möjlighet att möta internationella solister av högsta klass, både genom att bevista alla de konserter som ges och genom de besök vi får till oss på Brasspedagogiska seminariet. Samarbetet innebär även att alla morgonföreläsningar, mästarklasser, vissa grupplektioner, notutställning m.m. är tillgängliga för dig.

Praktisk information

Datum: 

28 juni – 3 juli, 2021 

Plats: 

Chapmanskolan i Karlskrona

Antal deltagare: 

Med anledning av covid-19 tar vi emot 8 deltagare. 

Kurser: 

Du kan antingen välja att delta i seminariet som betalande deltagare eller

anmäla dig till fristående universitetskurs vid Musikhögskolan i Malmö 

Avgift för betalande deltagare: 
3100 kr

Sista anmälningsdatum: 

För er som väljer att delta i Brasspedagogiskt seminarium som fristående universitetskurs öppnar anmälningsperioden på www.antagning.se den 18/2 till den 15/3. Sök Sommarkurser 2021 följt av Brassundervisning, elev och lärarperspektiv eller Brassundervisning, elev och lärarperspektiv, steg II. OBS! Kurserna genomförs tillsammans men Du som har gått kursen tidigare ska söka steg II. Om det är första gången du söker kursen och du inte tidigare har studerat vid Lunds universitet måste du i samband med kursanmälan till Brassundervisning, elev och lärarperspektiv bifoga ditt gymnasiebetyg för att styrka din allmänna behörighet. 

För betalande deltagare är sista anmälningsdag 10 maj. Anmälan görs på följande länk:

https://forms.gle/j42K5iQ9Wefss1yj7 

Boende: 
Som kursdeltagare kan du bo på Hotel Aston till ett reducerat pris. Från och med i år bokar du själv ditt boende på hotellet. Betalningen görs till BIBA. Observera att om du ska boka av behöver detta göras en månad i förväg. För fullständig information gå in på följande länk:

https://bibacademy.com/accommodation 

Det finns också ett vandrarhem i kvarteret bredvid Chapmanskolan 0455-100 20.  

Kortare besök

Vi brukar bjuda in till kortare besök under veckan och många har under årens lopp bidragit till gemenskapen på så sätt. I år är det extra viktigt att du hör av dig till oss i förväg så vi kan bedöma om det i smittspridningshänseende är möjligt. Vi kan inte ta emot oanmälda besök. Dagavgiften är 550 kr/dag. 

Frågor:
Annmari Wangin, 0708-60 55 79
annmari.wangin@telia.com

Maria Becker Gruvstedt, 0708-60 50 87
maria.becker-gruvstedt@mhm.lu.se