Välkommen till 

Brasspedagogiskt seminarium 

Seminarier och workshops om Brassundervisning 

i alla dess former.

Från praktik till filosofi! 

26 juni - 1 juli 2023

Föreläsare och samtalsledare för de pedagogiska seminarierna är:

Maria Becker Gruvstedt, Musikhögskolan i Malmö och Annmari Wangin, Musikhögskolan Ingesund

Välkomna till Brasspedagogiskt seminarium 2023

Välkommen till Brasspedagogiskt seminarium! I år är det 19:e året vi har förmånen att bjuda in till en vecka med undervisnings- och utvecklingsfrågor i centrum. Vår vision är att blås- och brassmusiken ska blomma! Vår ambition är att tillsammans med dig och deltagande kollegor, forma en kreativ miljö under veckan i Karlskrona som präglas av lusten att utveckla brassundervisningen. Vi bygger nätverk och stärker blåsmusiken i Sverige.  

Årets pedagogiska tema är: Instrumentalundervisning – behov, förväntningar och visioner. 

I kursen strävar vi efter att kombinera intressanta föreläsningar som ger motivation och glädje i det dagliga arbetet, med seminarier som bearbetar konkreta arbetssätt och dess resultat, på olika nivåer och för alla åldrar. Idéutbyten och möjlighet till nätverksbyggande kollegor emellan får stort utrymme under veckan. Du som vill kan också spela stort brass under veckan. Lärarensemblen har med åren blivit en stor succé. 

Utöver det kommer du som kursdeltagare få exklusiva konsertupplevelser på allra högsta internationella nivå, lyssna till master classes, ta del av övriga föreläsningar som ges av BIBA och delta i pedagogiska samtal med BIBA´s artister när de besöker vårt Brasspedagogsika seminarium.


Brasspedagogiskt Seminarium – innehåll

Kursen vänder sig till dig som är brasspedagog i musik- eller kulturskola eller utbildar dig för att undervisa i musik och dessa instrument. Vi arbetar med frågor som rör utveckling av brassundervisning, rekrytering av elever och lärarnätverk. Ökat handlingsutrymme och kollegialt samarbete är ledord för de diskussioner vi för tillsammans. 

Seminarieveckan innehåller workshops, föreläsningar, seminarier, mästarklassbesök, brassensemblespel och konserter. 

Kursen är generöst integrerad med Blekinge Internationella Brassakademis spelkurs. Under veckans alla dagar får du möjlighet att möta internationella solister av högsta klass, både genom att bevista alla de konserter som ges och genom de besök vi får till oss på Brasspedagogiska seminariet. Samarbetet innebär även att alla morgonföreläsningar, mästarklasser och de flesta grupplektioner är tillgängliga för dig.

 

Praktisk information 

Datum: 26 juni – 1 juli, 2023 

Plats: Chapmanskolan i Karlskrona 

Antal deltagare: 12 deltagare. 

Kurser: Du kan antingen välja att delta i seminariet som betalande deltagare eller anmäla dig till fristående universitetskurs vid Musikhögskolan i Malmö. 

Avgift för betalande deltagare: 
3100 kr

Sista anmälningsdatum: 

För er som väljer att delta i Brasspedagogiskt seminarium som fristående universitetskurs är anmälningsperioderna 17/2-15/3och 24/4 – 19/6 (s.k. sen anmälan). 

Anmälan görs på www.antagning.se . Sök Sommarkurser 2023 följt av Brassundervisning, elev och lärarperspektiv eller Brassundervisning, elev och lärarperspektiv, steg II. OBS! Kurserna genomförs tillsammans men Du som har gått kursen tidigare ska söka steg II. Om det är första gången du söker kursen och du inte tidigare har studerat vid Lunds universitet måste du i samband med kursanmälan bifoga ditt gymnasiebetyg för att styrka din allmänna behörighet. 

För betalande deltagare är sista anmälningsdag 31 maj. Efteranmälan kan göras. Vi är tacksamma ju tidigare vi får din anmälan. Anmälan görs på följande länk: https://forms.gle/y7hikbijavtj7NqH6 

Boende: 
Som kursdeltagare kan du bo på Hotel Aston till ett reducerat pris. Från och med i år bokar du själv ditt boende på hotellet. Betalningen görs till BIBA. Observera att om du ska boka av behöver detta göras en månad i förväg. För fullständig information gå in på följande länk: https://bibacademy.com/accommodation  

Det finns också ett vandrarhem i kvarteret bredvid Chapmanskolan 0455-100 20.  

Kortare besök

Vi brukar bjuda in till kortare besök under veckan och många har under årens lopp bidragit till gemenskapen på så sätt. Meddela gärna i förväg. Dagavgiften är 550 kr/dag. 

Frågor:
Annmari Wangin, 0708-60 55 79
annmari.wangin@telia.com

Maria Becker Gruvstedt, 0708-60 50 87
maria.becker-gruvstedt@mhm.lu.se