Välkommen till 

Brasspedagogiskt seminarium 

Seminarier och workshops om Brassundervisning 

i alla dess former.

Från praktik till filosofi! 

24 juni - 29 juni 2024

Föreläsare och samtalsledare för de pedagogiska seminarierna är: 

        Andreas Hammarlund, Musikhögskolan Ingesund

Annmari Wangin, Musikhögskolan Ingesund

 

Välkomna till Brasspedagogiskt seminarium 2024

Välkommen till Brasspedagogiskt seminarium! I år är det 20:e året vi har förmånen att bjuda in till en vecka med undervisnings- och utvecklingsfrågor i centrum. Vår vision är att blås- och brassmusiken ska blomma! Vår ambition är att tillsammans med dig och deltagande kollegor, forma en kreativ miljö under veckan i Karlskrona som präglas av lusten att utveckla brassundervisningen. Vi bygger nätverk och stärker blåsmusiken i Sverige.

Årets pedagogiska tema är: Arbetssätt: Undersöka – Förbättra, Förändra och Förnya.

I kursen strävar vi efter att kombinera intressanta föreläsningar som ger motivation och glädje i det dagliga arbetet, med seminarier som bearbetar konkreta arbetssätt och dess resultat, på olika nivåer och för alla åldrar. Idéutbyten och möjlighet till nätverksbyggande kollegor emellan får stort utrymme under veckan. Du som vill kan också spela stort brass under veckan. Lärarensemblen har med åren blivit en stor succé.

Utöver det kommer du som kursdeltagare få exklusiva konsertupplevelser på allra högsta internationella nivå, lyssna till master classes, ta del av övriga föreläsningar som ges av BIBA och delta i pedagogiska samtal med BIBA´s artister när de besöker vårt Brasspedagogsika seminarium.

Brasspedagogiskt Seminarium – innehåll

Kursen vänder sig till dig som är brasspedagog i musik- eller kulturskola eller utbildar dig för att undervisa i musik och dessa instrument. Vi arbetar med frågor som rör utveckling av brassundervisning, rekrytering av elever och lärarnätverk. Ökat handlingsutrymme och kollegialt samarbete är ledord för de diskussioner vi för tillsammans.

Seminarieveckan innehåller workshops, föreläsningar, seminarier, mästarklassbesök, brassensemblespel och konserter.

Kursen är generöst integrerad med Blekinge Internationella Brassakademis spelkurs. Under veckans alla dagar får du möjlighet att möta internationella solister av högsta klass, både genom att bevista alla de konserter som ges och genom de besök vi får till oss på Brasspedagogiska seminariet. Samarbetet innebär även att alla morgonföreläsningar, mästarklasser och de flesta grupplektioner är tillgängliga för dig.


Praktisk information

Datum: 24– 29 juni, 2024

Plats: Chapmanskolan i Karlskrona

Antal deltagare: 12 deltagare.

Kurser: 

Du kan antingen välja att delta i seminariet som betalande deltagare eller anmäla dig till fristående universitetskurs vid Musikhögskolan Ingesund.

Avgift för betalande deltagare: 3100 kr

Sista anmälningsdatum: 

För er som väljer att delta i Brasspedagogiskt seminarium som fristående universitetskurs är anmälningsperioderna 19/2-17/6. Anmälan görs på på www.antagning.se . Sök Sommarkurser 2024 följt av BRASSUNDERVISNING, ELEV- OCH LÄRARPERSPEKTIV I eller BRASSUNDERVISNING, ELEV- OCH LÄRARPERSPEKTIV II. OBS! Kurserna genomförs tillsammans men Du som har gått kursen tidigare ska söka steg II. Om det är första gången du söker kursen och har ett äldre studieintyg, ska du ladda upp ditt gymnasiebetyg vid anmälan, följ anvisningarna på antagning.se.

För betalande deltagare är sista anmälningsdag 31 maj. Efteranmälan kan göras. Vi är tacksamma ju tidigare vi får din anmälan. Anmälan görs på följande länk: https://forms.gle/t5vv3R7GQbmuUbxo6 

Boende: 
Som kursdeltagare kan du bo på Hotel Aston till ett reducerat pris. Du bokar själv ditt boende på hotellet. Betalningen görs till BIBA. Observera att om du ska boka av behöver detta göras en månad i förväg. För fullständig information gå in på följande länk: https://bibacademy.com/accommodation 

Det finns också ett vandrarhem i kvarteret bredvid Chapmanskolan 0455-100 20.

Kortare besök

Vi brukar bjuda in till kortare besök under veckan och många har under årens lopp bidragit till gemenskapen på så sätt. Meddela gärna i förväg. Dagavgiften är 550 kr/dag.

 

Frågor:
Annmari Wangin, 0708-60 55 79
annmari.wangin@kau.se

Andreas Hammarlund, 0709-38 61 67
andreas.hammarlund@molndal.se